#SZOLGÁLTATÁSOK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

Családiházak, társasházak,
kis és középvállalkozások részére

Térburkolás

Udvar burkolás

Családi házad, vagy vállalkozásod udvarában többféle terület lehet, amit érdemes
burkolattal ellátni. Ezeket különböző anyagokból választhatod a ház stílusát, az
ízlésedet, az igényeidet és a lehetőségeidet figyelembe véve.
A térkő burkolatok adják a legnagyobb variációs lehetőséget anyag, forma, szín,
méret, mintázat szempontjából. Elegáns, praktikus, divatos térburkoló anyaga
napjainknak.

– udvar térkövezés betontérkővel, vagy természetes kövekkel

– fa burkolat medence köré, teraszra

– sportterületek, telephelyek aszfaltozása, öntött, ill. hengerelt aszfalttal

– sportterületek,  játszótér gumiburkolattal

Járda burkolás

A házad bejáratához vezető járda, a ház körüli járda, a kerthez és kertben vezető
járda is többféle anyagból készülhet. Érdemes ezeket egy kerten belül ugyanabból
az anyagból építeni.

– járda térkövezés betontérkővel, vagy természetes kövekkel

– fa járda

– gumijárda

Terasz burkolás

Kerti teraszod burkolatát is többféle anyagból választhatod, de ha rám hallgatsz, a  térkövezés mellett teszed le a voksod. Elegáns, tartós, praktikus, nem csúszik, könnyen tisztítható, fagyálló, és elképesztő kínálatból válogathatsz.   

– terasz térkövezés betontérkővel, vagy természetes kövekkel

– fa teraszburkolat

– gumiburkolat teraszra pl. jakuzzi alá

Kocsibehajtó burkolás

Gépkocsi behajtód burkolatára is a térkövezést ajánlom leginkább. A térkő rendkívül strapabíró, időtálló burkolat. Különböző méretű terhelésre tervezhető az alapozása, és maga a kő is többféle vastagságban, formában választható, a felhasználása szerint. És a hab a tortán, hogy térkővel fedett felületek fűthető kivitelben is készülhetnek.

–  kocsibeálló térkövezés

– kocsibeálló aszfaltozás

– faburkolat kocsibehajtóra

Folyókák kialakítása

A folyókák segítenek abban, hogy pl. egy térkővel fedett téren eső után, ne járkáljunk bokáig  érő vízben. A nagy, egybefüggő burkolt felületek vízelvezetésére szolgálnak. Több folyóka típust különböztetünk meg: nyitott tetejű, ráccsal fedett, rés folyókák, stb. Kényelmi és esztétikai funkciójuk is van.

Bontási munkák

Burkolatbontás

Meglévő régi, elhasználódott, kifakult, megkopott, megunt térkövedet, vagy egyéb burkolatodat felbontjuk és elszállítjuk. Helyette szívesen építünk neked újat.

Betontörés

Régi, szétmállott, szétfagyott, repedezett, rossz minőségű, kevésbé esztétikus, megunt, szükségtelen beton felületek felbontását, elszállítását vállaljuk. 

Amennyiben új burkolatot szeretnél, a régit összezúzzuk, és felhasználjuk az új alapozásához. Ezzel spórolunk neked némi anyagköltséget. 

Útbontás

Bármilyen burkolatú utak (aszfalt, térkő, beton, fa, gumi, murva) elbontását, a hulladék elszállítását, és új út építését is vállaljuk.

Kerítésbontás

Kidőlt, szétrepedt kerítés alap, elrozsdásodott kerítésdrót és oszlopok elbontását, elszállítását is vállaljuk. 

Gépi földmunka

Gépparkunk alkalmas mindenféle gépi földmunka elvégzésére és a kiszedett föld elszállítására.

  • térkövezendő felületeknél föld kiszedése rétegrendek részére 
  • alapásás, pinceásás
  • nagy mennyiségű földmozgatás, földfeltöltések készítése rétegenkénti tömörítéssel 
Kézi földmunka

Bizonyos esetekben szükség van kézi földmunkára is. Pl. amikor a munkaterület nem közelíthető meg teljesen munkagéppel. Vagy olyankor, amikor valamilyen feltárást végzünk és félő, hogy kárt okozunk egy ott rejlő szerelvényben. (csatornacső, gázcső, földkábel, stb.)  

Kertépítés

Tereprendezés

Termőföld terítés előtt szükséges tereprendezést végezni a kert egyenetlenségeinek eligazítására, hogy a terítendő termőföld réteg mindenhol közel azonos vastagságú lehessen.

Termőföld bedolgozás

A termőföld kertedbe való behordását, elterítését, elegyengetését jelenti. 

Rézsű építés

Kisebb szintkülönbségek áthidalása esetén alkalmazandó eljárás.

Füvesítés

Fűmagvetés. A füvesítés nagy előnye, hogy olcsó, ám sokkal időigényesebb művelet, mint a gyepszőnyeg telepítése és jóval nagyobb gondoskodásra is szorul. Nem beszélve arról, hogy heteket, esetleg hónapokat kell várjál, mire olyan minőségű, sűrűségű pázsitod lesz, mintha a gyepszőnyeget választottad volna.

Gyepszőnyeg telepítés

A hagyományos fűmagvetéshez képest mindenképp költségesebb a gyepszőnyeg telepítés, de  lerakása után azonnal gyönyörű pázsit díszíti a kertedet. Gyakorlatilag azonnal birtokba veheted, használhatod. Ez a munka mérsékelt éghajlaton szinte bármely évszakban elvégezhető, kivéve a forró nyarat.

Fakivágás

Ha vihar miatt sérült, vagy kiszáradt fa van az udvarodon, amit biztonsági okokból muszáj eltávolítani, akkor annak szakszerű kivágását vállaljuk. 

Zöldtető

Egy zöldtető nem csak különleges, izgalmas látvány, de sok előnye is van. Növeled vele a zöldterület felületet, így az oxigénképzést; hűti a házat; felfogja a csapadékot, ezáltal csökken a csatornadíjad, megköti a port, stb. Világszerte előszeretettel alkalmazzák az építészek ezt a környezettudatos megoldást. 

Tetőkert építés

A tetőkert legfőképpen abban különbözik a zöldtetőtől, hogy terhelhető, tehát használhatod, járhatsz rajta. Két tetőkert típust különböztetünk meg: intenzív és extenzív tetőkertet. Az intenzív tetőkert vastagabb földréteggel rendelkezik, ezáltal nagyobb cserjéknek és fáknak biztosít talajt. Míg az extenzív átlagosan 10 cm földdel bír, ahova alacsony növésű, általában sziklakerti pozsgások és évelők kerülnek beültetésre. Ez utóbbi tetőkert típus leginkább irodaházak és egyéb, nem lakott épületek tetején szokott előfordulni, ahol az öntözés a természetre van bízva.

Öntözőrendszer telepítése

A szép és egészséges pázsit nélkülözhetetlen feltétele az öntözőrendszer, melynek tervezését és kiépítését is ránk bízhatod!

– ápolt és egészséges kertet biztosít

– az öntözés kényelmes, elegáns megoldását kínálja

– a telepített öntözőrendszer növeli az ingatlan értékét

– az automata öntözőrendszer precíz, egyenletes öntözést garantál

– a nyaralás alatti öntözéssel nincsen több gondod

– mikrocsövekkel a cserepes és balkon növények öntözése is megoldható

– az öntözőrendszer megfelelő mennyiségben és minőségben juttatja ki növényeidre az öntözővizet, spórolva ezáltal a vízszámládon is.

Kertfenntartás, kertgondozás

Egy kertet muszáj rendszeresen gondozni, különben elburjánzik, és sokkal több energiába, pénzbe kerül újra rendbe tenni, mintha folyamatosan szánnál rá időt.

Sajnos sokan elkövetik azt a sarkalatos hibát, hogy kertépítés során nem megfelelő anyagokat, növényeket használnak, és ezzel csak a kertgondozás során szembesülnek. 

Amennyiben kerted ápoltsága, szépítése fontos számodra, de nem szeretsz, vagy nem tudsz ezzel foglalkozni, akkor keress fel minket és mi gondoskodunk róla, hogy kertedből kihozzuk a lehető legjobbat!

Játszótér építés, játszótér felújítás

Igény szerint építünk különböző játszótereket csúszásmentes, rugalmas, eséscsillapító gumiburkolattal.

Óvodákban, bölcsődékben, iskolákban, szabadidőközpontokban, éttermek kertjeiben, strandokon, fürdőkben, családi házak kertjeiben, bevásárló központok kertjeiben, köztereken. 

Meglévő játszóterek felújítását, korszerűsítését is vállaljuk. 

Keress most, és kérj személyre szabott ajánlatot!