Térburkolatok

Beton térkő

A térburkolatok palettáján a térkövek, mára rendkívül sokféle színnel, formával és mérettel állnak rendelkezésedre. A belőlük kialakítható mintázott felületre is számtalan variációs lehetőséged nyílik. Számos térkő gyártó cég van Magyarországon, akik folyamatosan találnak ki újabb térköveket, amivel bővítik a kínálatukat. Beton térkövekből elegáns, színes, mintázott, strapabíró burkolatokkal dobhatod fel az udvarod, vagy burkoltathatsz mindenféle ipari és közterületet.

Amennyiben térburkolatod kivitelezését ránk bízod, úgy az általad választott térkövek, térburkoló anyagok megrendelését, helyszínre szállítását is magunk intézzük. Mi több, kedvezőbb áron kapod meg, mintha magad rendelnéd!

Térkő gyártó cégek:

Természetes kő térburkolatok

A térburkolatokban is divat a retro, ezért a természetes kőburkolatok is nagy népszerűségnek örvendenek manapság. A természetes kövek önmagukban is lényegesen drágábbak a beton térköveknél, és kizárólag kézi technológiával építhető belőlük burkolat, ezért a természetes kő térburkolat a luxus kategóriába sorolható. Előnyük, hogy rendkívül időtállóak, különleges hangulatot sugároznak, és gyönyörű mintázatokat lehet belőlük alkotni. 

Ezekre az anyagokra is érvényes, hogy kedvező áron vásárolhatod meg őket rajtunk keresztül, amennyiben tőlünk rendeled meg a burkolás kivitelezését. Ebben az esetben természetesen, a szállítás is a mi dolgunk. 

Itt találsz természetes kőburkoló anyagokat:

Murva burkolat 

A murva egy sok területen felhasználható, dekoratív, természetes zúzottkő. Felhasználási területtől függően különböző szemcsenagysággal dolgozunk belőle. Családi házak kertjéhez (járda, autóbeálló, ágyás) az 5-12, ill. 12-20 mm-es szemcsenagyságú ún. kerti, díszítő murvát használjuk. Igen jól tömöríthető, ezért nagyobb terhelésnek kitett területek (erdőgazdasági utak, parkolók) burkolására is alkalmas megfelelő alapozással, és rétegvastagságban, 20-55mm szemcsenagyságban. A mészkő, vagy dolomit alapú murva színe világos, fehéres-sárgás, néha szürkés. A bazalt zúzalék fekete, vagy zöldes árnyalatú.

Aszfalt burkolat

Felhasználási területtől függően öntött, ill. hengerelt aszfaltburkolatokat alkalmazunk. Az aszfaltburkolat gyorsan ekészíthető, ellenáll a sózásnak, dilatáció mentes.

Olcsóbb, mint a térkövezés, viszont nem tarozik az elegáns burkolatok közé. Javítása is elég látványos nyomot hagy maga után.

Családi házakhoz nem igen ajánlom, inkább telephelyek, iskolaudvarok, utak, parkolók, kerékpárutak, stb. burkolatának.

Fa térburkolatok

Fa térburkolatot Magyarországon leginkább teraszokhoz használnak, és medencepart borításhoz. Pedig létezik fa “macskakő” is akácfából, amiből járdát, vagy akár kocsi behajtót is lehet építeni. Gyártanak viszont egyre több fahatású beton térkövet, amivel igyekeznek a fa mintázatok természetes hatásának hangulatát átmenteni egy időtálló praktikus anyagba. Ha fa, vagy fahatású burkolatot szeretnél, az sem probléma. Keress minket bátran!

Gumi térburkolat, gumi térkő

A gumiburkolatok rugalmas, csúszásmentes, ütés és rezgéscsillapító, valamint eséscsillapító felületet biztosítanak. A legelterjedtebb burkolat játszótereken, sportpályákon, tornaeszközök alatt. De javasolt ipari felhasználásra is. Állómunkát végző emberek számára kimondottan előnyös gerinckímélő, csúszásgátló, hőszigetelő hatása miatt. Alkalmazzák ezen kívül medence alátétnek, de háziállatok kenneljébe, istállók padlóburkolatának is. 

A közismert gumilapokból, gumitéglákból készült burkolatok mellett az öntött gumifelületek is kedveltek. Mindkét technológiában otthon vagyunk.

Keress most, és kérj személyre szabott ajánlatot!