A Megfelelő kivitelező kiválasztása az egyik legnehezebb dolog, hiszen ha ebben mellényúlunk, nagyon sok mindent vesztünk vele. A kivitelező kiválasztásakor indulnak el a kezdő folyamatok, viszont ha már itt is fennakadások vannak az alábbiakból, akkor érdemes megfontolnod, hogy egy új embert keress erre a feladatra. Lentebb megtudhatod, milyen kivitelezőket érdemes elkerülni, hogyan szúrj ki olyan hibákat, amelyekkel milliókat spórolhatsz kerted építtetésekor.

Kezdjük a legalapabb hibánál. „Ha kiválasztom a legolcsóbb kivitelezőt, akkor megspórolok egy csomó pénzt!” Nem! Sőt még többet is buksz. Had magyarázzam el. Ha bekértél több árajánlatot, és ő az, akinek a legolcsóbb, az nem véletlen. Nem fogja a munkát a legjobb minőségre megcsinálni, nem tapasztalt nagy valószínűséggel, és a LEGFONTOSABB, hibákat fog elkövetni.

Szerinted a hibákat kinek kell kifizetni, ha úgy dönt, hogy ez neki nem megy, és lelép a helyszínről, és soha nem látod többet. A hibásan lerakott térburkolatot utána vissza kell szedni, újból kialakítani a helyes rétegrendet, és előről kezdeni a folyamatokat. Tehát, akár a munka többszörösét is kifizetheted. Mi nem véletlen vállalunk a munkáinkra egyedülállóan 10 év garanciát magyarországon.

Lehet, hogy az olcsóbb árajánlat és a drága árajánlat közötti különbséget soknak találod, viszont benne van a pakliban, hogyha az olcsóbbat választod, még többet is fizetsz majd a végén a sok javítás miatt, mintha valaki megcsinálná egyszer normálisan.

Minket nem egyszer, nem kétszer hívtak ki elkeseredve, hogy szedjük fel azt a jelenlegi burkolatot amit lerakott az előző cég, és kezdjünk előröl mindent, mert elkértek előre több millió Forintot, megjelentek párszor, csináltak valami munkát, azt is rosszul, és többet nem hallottak felőlük.

Következő problémák helyszíni megjelenéskor:

Egynél többször lemondott, módosított helyszínen való megjelenés. Ha a kivitelező ezt az „óriási” akadályt megugrotta, viszont azt tapasztalod, hogy a terület felmérésekor tanácstalan, szétszórt, döntésképtelen, a területre vonatkozó felmérés pontatlan, és a tévedési arány több mint 3%, megint csak érdemes átfontolni a váltást.

Ha a szükséges alap kézi eszközök nincsenek meg, hogy feltudja mérni a munkaterületet, az egy azonnali intő jel, hiszen hogy lesz megvalósítva amire vágysz, ha már az adatok jegyzetelésekor is gond van. Kérdezem én, később pontatlan adatokkal fog dolgozni, és rosszul lesz kivitelezve? (És milyen meglepő, megint oda jutunk vissza, hogy olcsó volt a kivitelező.)

Ha kérdezel tőle, hogy ide milyen rétegrendben lenne érdemes az adott helyet megcsinálni, és azt tapasztalod, hogy nem magabiztosan mondja, pontatlan, vagy akár csak szimplán nem tudja, az is egy újabb indok kivitelező cseréjére.

Tudd meg, hogy miket érdemes szemmel tartani, és tudni a rétegrendekről az alábbi gombbal, hogy SOHA ne legyen bajod süllyedéssel, és hasonló problémákkal.